Om ÅSS

Åländska Segelsällskapet grundades 1897 och är än idag en i allra högsta grad levande och aktiv förening för segling och båtsport.

Inom ÅSS bedrivs gästhamnsverksamhet, kappsegling, träning, lägerverksamhet, boating och andra klubbaktiviteter.

Kappseglingen har alltid varit en viktig del av ÅSS verksamhet med stora seglingsframgångar såväl lokalt som nationellt och internationellt. Föreningen har genom åren fostrat många erkänt duktiga seglare där flera av dem är aktiva än idag.

Gästhamnar

ÅSS vackra gästhamnar ÅSS Marina i Mariehamns västra hamn och Rödhamn i Lemlands skärgård utgör populära semestermål för båtfolk från både Finland och Sverige – till och med än mer långväga ifrån – och sommartid sjuder det av liv i hamnarna.

Vid ÅSS Marina i Västra hamnen finns hamnkontor och butik där ÅSS verksamhetschef Brage Jansson med personal säljer mat, kläder, bränsle och annat som behövs för ett bekvämt båtliv.

ÅSS Paviljongen

I anrika Segelpaviljongen driver krögarparet Jimmy Ström och Maria Westerlund ÅSS Paviljongen. Här serveras kulinariska klassiker med tvist, tillagade med stor kärlek och omsorg. ÅSS Paviljongen med sitt fantastiska läge och sin välkomnande miljö blir snabbt en favoritplats hos såväl båtfolk och turister som föreningens medlemmar och andra ålänningar.

Segelpaviljongen, byggdes under badhusepoken 1896 och flyttades till sin nuvarande plats 1922.

Pub Albin

I Pub Albin som ligger alldeles intill serverar Jimmy och Maria läckra stenugnsbakade pizzor som alla har namn på temat hav och skärgård; Laternan, Måsen och Kompassen är några favoriter som du kommer att vilja återvända till. Den mysiga uteserveringen med utsikt över vattnet och den fyrmastade barken Pommern som ligger precis intill blir pricken över pizzan.