Vuxenseglarskola

Lär dig segla i sommar med ÅSS populära seglarskola. Under två roliga dagar får du lära dig seglingens grunder under ledning av våra duktiga och inspirerande instruktörer.

vuxenseglarskola

Om kursen

Vi seglar med en båttyp som heter J/70 (bilden till vänster). Det är en modern kölbåt som seglas av en besättning på 4–5 personer och ÅSS har idag fem båtar.

Under kursen tillbringar vi mycket tid på vattnet där du får lära dig mer om de olika rollerna ombord. Vi tränar på allt från att rigga båten till att styra, hantera segel och tänka seglingstaktik. Seglingen varvas med teori på land, där vi går igenom grunderna i seglingen, så som de olika seglingssätten, sjömärken, väjningsregler och knopar.

Du behöver ingen särskild utrustning förutom kläder efter väder och flytväst. Är det soligt och varmt så är det bra med solskydd, vattenflaska och samt keps eller något annat som skyddar huvudet mot solen. Vi håller paus för lunch båda dagar och lunchen bekostar deltagarna själva. Vill man inte ta med egen mat så finns möjlighet att äta lunch på ÅSS Paviljongen.

ÅSS Sailing Center

Blir du biten och vill fortsätta segla efter kursen så finns möjlighet att gå med i ÅSS Sailing Center där vi ordnar både kvällsträningar och klubbkappseglingar.

Läs mer om ÅSS Sailing Center