Resultat och rapporter för J70-seglingar

Lagen

  • SVART: Daniel Mattsson, Isak Nordlund, Björn Tennström, Johan Nyström
  • RÖD: Henrik Lundberg, Hemming Hanses, Snuffe Johansson, Leo Palman
  • GUL: Staffan Lindberg, Andreas Remmer, Jasper Karlsson, Willem de Wilde
  • BLÅ: Brage Jansson, Emil Nordlund, Melker Lundberg, Janne Engblom
  • LILA: Matte Dahlman, Heiben Johansson, Anders Johnsson, Thomas Tennström
  • GRÖN: Björn Hansen, Dick Harju-Jeanty, Alvina Johansson, Johan Haglöf

Måndag 5/6-2017

I ÅSS J-70 tävling på måndagskvällarna delas lagen in i två grupper där för kvällen lag Grön med teamleader Dick H Jeanty, Svart med Daniel Mattsson och Lag Lila med Henrik Johansson möttes i grupp 1. Gruppen seglade två race. Det var en fin sydlig vind med start precis utanför Åss hamn. Lag grön och Dicks team seglade riktigt bra och vann sina båda race. Lag svart tog skottet i första racet men hade rundat ett märke felaktigt och blev diskade. I gruppens andra race tog återigen lag grön segern med team svart tvåa och Lila trea.

I grupp två tog lag Gul med Teamleader Staffan Lindberg en övertygande seger i första racet, lag blå med Brage Jansson blev tvåa och lag Röd med Henrik Lundberg blev trea. När andra racet för grupp två skulle starta hade vinden försvunnit så tävlingsledningen valde att inte starta.

I Totalen leder lag Gul före lag Röd följda av lag Grön på tredjeplats.

Måndag 8/5-2017

Det bjöds sannerligen upp till dans den första måndagsseglingen. Vinden var klart frisk, byig och nord-nordostlig. Kylan var påtaglig. Det nya systemet sattes ordentligt på prov från början. På grund av, det snudd på för stora, manfallet fick ett logistiskt pussel utföras innan alla utbytare, domare och tävlingsarrangörer kunde utses. Värre var helt klart att en fock blåste sönder innan första start! Reserv monterades. Systemet höll och småning om drog seglingen igång.

Stor dramatik bjöds. Täta seglingar där Lag Röd tog hem en seger, till en början hårt ansatta av Team Svart. Lag Lila hamnade med sidan mot vinden (och vattnet) och missade med nöd och näppe Möckelös strand.

Förhållandena avtog tills den andra gruppen seglade och processionen var ett faktum. Gul – Blå – Grön.

Ett stort tack till alla som varit med och hjälpt till med båtarna, varit nere i god tid och förberett, gjort SI och Pairing List, fixat bojar och linor. Utan dessa superba insatser hade det aldrig lyckats.

/Fringo Gesmo

Resultat