ass_1_0

ÅSS Marina – en levande gästhamn

ÅSS Marina utgör medelpunkten i Åländska Segelsällskapets verksamhet. Med sitt natursköna läge i Mariehamns västra hamn är gästhamnen ett populärt mål för båtgäster utifrån och en naturlig mötesplats för ålänningar, turister och inte minst ÅSS egna medlemmar.

Sommartid sjuder hamnen av liv och båtar. Högklassiga ÅSS Paviljongen serverar läckra rätter i anrik miljö och uteserveringen med västerläge är förmodligen Ålands bästa. Hos Pub Albin ett stenkast bort njuter du av en läcker stenugnsbakad pizza och svalkande dryck till samma härliga utsikt.

Under sommarsäsongen pågår även ÅSS seglingsverksamhet i hamnen med juniorträningar, seglarskolor och kappsegling för både barn och vuxna och stundtals är det många segel och spännande fajter ute på vattnet.

Många bekvämligheter

Båtgäster på besök hos ÅSS Marina behöver inte sakna något. Förutom en mängd bekvämligheter och service där hamnkontoret med sin glada och trevliga personal utgör navet, så är det inte mer än ungefär en kilometer till Mariehamns absoluta centrum.

Öppet: maj-september

Service: Hamnkontor med minilivs och försäljning av bränsle, viss båtutrustning och kläder, restaurang, pizzeria och pub, serviceutrymmen med duschar, bastu och toaletter, tvättstuga, sopstation, el, vatten, WiFi.