Torbjörn Biskop, hedersmedlem i Åländska segelsällskapet sedan 1993, avled den 26 december 2020 i en ålder av 89 år.
Torbjörn – eller Bisse som han alltid kallades ­– var en aktiv och social person. I yrkeslivet var han personalchef på Rederi Ab Asta och drev samtidigt en egen reklamfirma. På fritiden ägnade han sig åt många intressen, segling var det allra största vid sidan av olika bollsporter och bridge.
Han ägnade sig till en del åt tävlingssegling, men seglade än mer med familjen och med sina nära vänner ­– ofta i hemmavattnen och ibland på längre turer. Hans intresse har också gått i arv till flera av de fem barnen som blivit ivriga seglare. Under sina sista år fick Bisse uppleva flera seglatser tillsammans med dottern Britt.
Inom ÅSS var han aktiv på olika poster. Han satt elva år i styrelsen, några år av dem som vice kommodor.
Han var också juniorchef under några år på 1970-talet och gjorde sig känd som
en mycket engagerad och uppmuntrande fostrare av en ny generation av framgångsrika tävlingsseglare.
Bisse var händig och kreativ – egenskaper som passade bra för att fungera som allt-i-allo för ÅSS som ofta kallade på honom när något behövdes göras. Under många år stod han för layouten i klubbens årliga publikationer Startskottet och Målskottet.
När han 1993 utsågs till klubbens hedersmedlem var det i sig en historisk händelse. Det var första gången på nästan 60 år som den hederstiteln delades ut och den var ett bevis på hur uppskattad Bisse var i ÅSS kretsar.

Recent Posts