Klubbens kappseglingar

Tisdag 6 juni

Sol, värme och vind - och taggade seglare! Kvällens tisdagssegling var nummer ett av totalt 12 i Sommarcupen för Laser och Optimist. Tävlingen bestod av två race för varje båtklass. Den korta startlinjen och banan bjöd på en del action och intressanta manövrar, speciellt vid rundningarna. Resultaten hittar du här


Tisdag 9 maj

Första klubbkappseglingen för lättbåtarna bjöd på frisk nordlig vind och startfältet var litet så här i början av säsongen. Rutinerade Lasse Wastesson som för kvällen avstod Standard till förmån för Radial fick se sig besegrad av Mathias Tennström medan Jasper Karlsson blev trea med bara någon båtlängds marginal. I 4.7 kämpade Britt Wahlsten på egen hand och likaså Philip Rosenholm i optimist.

Nästa vecka bjuder högst troligt på större startfält när den andra deltävlingen av fyra i Vårkampen går av stapeln.

Lördag 6 maj
Fina förhållanden med solsken och nordostlig bris skapade svårlästa vindar och intressant segling. Palikaisa med Johan Sundblom vid rodret tog tidigt kommandot i 606-klassen och släppte inte taget genom hela seglingen. Efter en synnerligen välseglad andra kryss var avståndet ointagligt. 

Kampen om andraplatsen blev intressantare och positionerna växlade tätt. Till slut kneps den av Lila Marlene med Henrik Johansson vid rodret och tredjeplatsen gick till Vit Vecka med skeppare Björn Hansen. 

Vi ser fram emot kommande vecka med första J70-seglingen på måndag och 606 på onsdag.

Säsongen är igång!

Åländska Segelsällskapet r.f.